28 Şubat 2018 Çarşamba

Nörobilim Ve Müzik Üzerine ...


Hiç başınıza geldi mi? İçinizi titreten bir konserde tüylerinizin diken diken olduğunu fark ettiniz mi hiç? Eğer cevabınız "evet" ise nörobilimcilerin ilgi alanına giriyorsunuz sizi daha iyi anlamak için çalışmalar yapılıyor...
Harward Üniversitesi'nde nörobilim üzeirine çalışmalar yürüten Matthew Sachs tam da bu durumu takmış kafasına ve başlamış araştırmalara...Bu duyguyu yaşayan ve yaşamayan insanlar arasındaki beyin tarama sonuçlarını karşılaştırmış veeee sonuç şaşırtıcı!!!
Eğer "tüyleri diken diken" olma deneyimi yaşayanlardansanız işitme korteksiniz ve duyguların üretim alanlarını bağlayan lif hacimleriniz daha yoğun. Bu da sizin "iletişim gücünüz"ün bu duyguyu hissetmeyenlere oranla çok çok daha yüksek olduğu anlamına geliyor. Aynı zamanda yaşadığınız tüm duyguları,aşk,heyecan,öfke ne olursa olsun çok daha yoğun yaşıyorsunuz. Bu durum sizi depresyona daha meyilli yapsa da ilacınız yine notalarda çünkü müziği terapi olarak kullanma şansınız da doğuyor... Bu bilginin farkında bile olmadan kullandığım bu yöntemi ise gözüm kapalı öneririm.
Henüz bu duyguyu yaşayıp yaşamadığınızı bilmeyenlerdenseniz test etmek için işte çalışmada kullanılan bazı eserler:
🎵Liebestod (Triston&Isolde) ➡ Wagner (daha başlar başlamaz bende etkisini gösterdi)
🎵Strawberry Swing ➡ Coldplay
🎵Bag Raiders ➡ Shooting Stars
🎵Blue Devild ➡ çeşitli davul şovları
Yaşasın sanatı takıntı haline getiren bilim insanları 😊✌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder